Prime Dash DIT Level39

 Peste 2,5 miliarde de euro analizați de soluțiile Prime Dash în  2021.

Prime Dash, un fintech internațional, dezvoltator de soluții financiare care au la bază tehnologii de ultimă generație cum ar fi: AI, ML, RPA și Advanced Analytics  dorește să sprijine IMM-urile, instituțiile financiar bancare și companiile care utilizează operațiuni de creditare comercială în digitalizarea proceselor financiare.

Ca și rezultat al recunoașterii la nivel internațional, Prime Dash a fost acceptat de curând în cadrul unui program desfășurat de Agenția Guvernamentală Department for International Trade (DIT) a Marii Britanii pentru a facilita pătrunderea pe piața britanică.

Departamentul pentru Comerț Internațional (DIT) este departamentul guvernamental specializat care susține companiile străine ce intenționează să se stabilească sau să se extindă în Marea Britanie și companiile din Marea Britanie pentru a tranzacționa la nivel internațional. DIT și partenerii regionali oferă asistență gratuită, confidențială și personalizată în mai multe domenii cheie, cum ar fi: centre de excelență (de exemplu, universități); informații despre probleme fiscale, de reglementare și de planificare a afacerii; informații despre stimulentele financiare; informații despre recrutarea, păstrarea și programele de instruire a personalului; asistență în probleme de imigrație; asistență în căutarea de site-uri și proprietăți; construirea contactelor cheie sau susținerea ulterioară prin asistență continuă.

 

Recent, Prime Dash a devenit membru Level39, cea mai conectată comunitate de tehnologie din lume, cu sediul în Londra, Marea Britanie. Level39 găzduiește o comunitate diversă de startup-uri și scale-up-uri de tehnologie care reunește 1.250 de lideri în domenii precum Retail Tech, FinTech, Cybersecurity și multe altele. În cadrul acestui hub tehnologic, toate companiile membre beneficiază de un mediu de afaceri în care vor fi ajutate să își dezvolte afacerea la nivel internațional. De asemenea, beneficiază de resurse utile, cum ar fi accesul la o rețea unică de mentori și parteneri, spații de lucru dinamice, virtuale și în persoană, parteneriate, colaborări și conținut de ultimă generație.

Astfel, în data de 15 Septembrie 2021, Prime Dash își deschide primul birou în Londra cu ajutorul Tech Hub-ului Level39. Acesta este un pas important deoarece compania va avea acces la oportunităților oferite de sistemul financiar britanic prin prezența sa într-un centru financiar important la nivel global care a fost caracterizat întotdeauna drept o piață matură în domeniul embedded finance și a serviciilor bancare digitale.

Planurile de viitor ale Prime Dash

Ca element de noutate, Prime Dash a finalizat integrarea cu software-ul de contabilitate QuickBooks și urmează finalizarea procesului de listare în marketplace-ul lor, un pas important prin care se dorește accesarea unei piețe de 5 milioane de utilizatori B2B la nivel global.

Unul dintre obiectivele companiei este să atragă o investiție de 1.2 milioane de euro care să o ajute să deschidă noi piețe și să integreze și alte software-uri de contabilitate în cloud, cum ar fi Sage sau Xero pe parcursul anului 2022. Astfel vor putea fi targetate alte 4 milioane de IMM-uri din Marea Britanie, iar la nivel global vorbim de 50 milioane de utilizatori.

De asemenea, un obiectiv important este listarea în Marketplace-ul Microsoft prin care soluțiile Prime Dash devin accesibile la nivel global către întreaga rețea de parteneri a gigantului de software. Acest deziderat este realizabil în urma acceptării companiei Prime Dash ca partener în programul Microsoft for Startups.

Toate aceste integrări au drept scop crearea unor soluții digitale pentru utilizatorul final, dar și pivotarea spre tehnologiile de embedded finance. Prin intermediul acestei pivotări instituțiile financiare vor avea acces la soluții la nivel de API, iar companiile din diferite domenii de activitate vor putea accesa surse de finanțare care oferă o procesare extrem de rapidă. Aceste avantaje înseamnă atât economisirea de resurse, cât și creșterea eficienței companiei sau instituției financiare.

Următorul pas pe care îl va face compania este să își extindă activitatea pe piețele Europene și din Orientul Mijlociu prin prisma faptului că Prime Dash poate permite analizarea datelor sursă în 3 sisteme de raportare financiară: IFRS, US GAAP și SYSCOHADA. Prin intermediul acestor sisteme Prime Dash poate acoperi 140 de țări. În momentul actual, compania își desfășoară activitatea pe 3 continente și anume: Europa, America de Nord, Africa și are parteneri importanți pe piața dedicată cum ar fi Microsoft, Mazars sau Grant Thornton.

Level39

Level39 este de departe cea mai interconectată comunitate de tehnologie la nivel global datorită faptului că susține business-urile cu un ritm de creștere ridicat prin oferirea de acces la clienți, infrastructură și resurse umane de talie mondială. Comunitatea ajută afacerile să își extindă activitatea prin mentorat, acces la spațiu de lucru dinamic din Canary Wharf, dar și prin intermediul unui calendar plin de evenimente și facilități de cea mai înaltă calitate.

Prime Dash

Prime Dash este un furnizor de soluții financiare pentru companiile și sectorul financiar care se află în plin proces de digitalizare și care doresc să își dezvolte un ecosistem financiar inteligent. Are la bază o serie de algoritmi originali controlați atent de ML și AI și permite o procesare automată, rapidă și eficientă a unor volume mari de date pentru a ajuta la creșterea eficienței operaționale, analizarea și raportarea financiară continuă, dar și la managementul proactiv al riscului.

Prime Dash oferă utilizatorilor săi, fie că sunt companii sau instituții financiare, o comunicare foarte bună între produsele sale, astfel ambele părți având de câștigat. În ceea ce privește IMM-urile, Prime Dash este instrumentul prin care pot crește profitabilitatea, dar și primesc sprijin de la un consultant financiar virtual.

Până în acest moment produsele Prime Dash sunt utilizate de peste 600 companii din România, având drept obiectiv închiderea anului cu un portofoliu de aproximativ 1000 de companii.

Aplicația principală, denumită Decision Maker, înglobează tehnologii de RPA și permite preluarea și digitizarea  datelor financiare la nivel de balanțe lunare/semestriale/anuale preluate din principalele softuri  de contabilitate folosite în România, acoperind peste 80% din piața IMM-urilor.

Capacitatea softului de prelucrare a datelor  financiare din 3 sisteme de raportare la nivel internațional (IFRS, US GAAP și SYSCOHADA) și nivelul de securitate și scalabilitate ridicat oferit de tehnologiile pe care a fost construit îl face extrem de atractiv în rândul holding-urilor care au afaceri și investiții internaționale.

În primele 9 luni ale anului 2021 Prime Dash a fost utilizat pentru analiza  și forecastarea financiară a unei game de companii cu o cifră de afaceri cumulată de peste 2,5 miliarde de euro.

O segmentare a utilizatorilor Prime Dash în funcție de venituri se poate face astfel:

  • 46% companii cu venituri sub 200.000 euro
  • 28% companii cu venituri intre 200- 000 euro
  • 12% companii cu venituri intre 1-10.000.000 euro
  • 11% companii cu venituri intre 10 – 50 milioane euro
  • 2% companii cu venituri intre 50 – 100 milioane euro
  • 1 % companii peste 100 milioane de euro cifra de afaceri

În ceea ce privește instituțiile financiare, Prime Dash reprezintă soluția care permite monitorizarea în mod continuu a clientului, eliminând o mare parte a riscurilor asociate unor operațiuni de creditare și menținerea unui grad de protecție în parteneriat.

Prime Dash este membru a mai multe comunități si programe de accelerare importante cum ar fi: Microsoft 4 Start-Ups, DIT, Level39, London & Partners, RoFinTech sau EBA.